“Fethullah Gulen is progressief in educatie”

Uzeyir Garih, zakenman uit de Joodse Gemeenschap in Turkije zegt:

“Voor zover ik kon zien, geven deze scholen seculier onderwijs. Ik heb veel van deze scholen bezocht om te zien of het islamitische missionaire instellingen waren, gevestigd op islamitische normen, die islamitische eenheid nastreefden. Ik zag dat ze dat niet zijn. Studenten worden zeer goed opgevoed.
in Hurriyet dagblad, 04-11-1996

Fethullah Gülen en Lenin

Mehmet Altan, journalist, schrijver en academicus van Turkse komaf:
“In Moskou heb ik Lenins mausoleum bezocht. Volgens mij was dit een contradictie, omdat ik erheen ging om scholen te bezoeken die door Turkse zakenmannen waren geopend.

De studenten in de Turkse scholen krijgen onderwijs in Engels, Russisch en Turks. Ze wonen intern. De leraren, die allemaal zeer jong zijn, zijn afgestudeerd aan goede universiteiten in Turkije. We kwamen tegenover kinderen te staan die Turkse popliedjes zongen. Twee moeders in St. Petersburg vertelden ons dat ze deze scholen prefereerden omdat ze les geven in het Engels, wat studenten beschermt tegen slechte gewoonten.”

in Sabah dagblad, 22-01-1998

Read more:
Fethullah Gulen persverklaringen
Fethullah Gülen: Het coronavirus veranderde hoe de ramadan eruitziet. Maar het zal ons geloof in God niet veranderen.

Vele jaarlijkse rituelen van de Ramadan zullen doorgaan, zelfs als enige verandering nodig is vanwege onze sociale verantwoordelijkheid om God's...

Close