“Ik veroordeel in de sterkste bewoordingen de barbaarse terroristische aanslag op bruiloftsgangers in de Turkse stad Gaziantep. Die heeft helaas meer dan vijftig burgerdoden, inclusief kinderen, en veel gewonden veroorzaakt.

Dit is niet zomaar een aanval op een bruiloft, maar tegelijkertijd is het ook een aanslag op de solidariteit van het Anatolische volk. Turken, Koerden, Arabieren, Bosniërs, Albaniërs, Georgiërs, Circassiërs en anderen die al eeuwen als buren leefden, zijn aangevallen.

Ik bied mijn diep gevoelde condoleances aan Koerdische burgers, het Turkse volk en hen die hun geliefden verloren. Ook vraag ik God de Barmhartige om hen geduld en uithoudingsvermogen te schenken en wens ik de gewonden spoedig herstel toe.

Ik nodig iedereen uit, in het bijzonder moslims over de hele wereld, om terreur in al zijn vormen te veroordelen en met hart en nieren zich in te zetten om deze ziekte de wereld uit te helpen.

Ik vraag God de Erbarmer de wortels van terrorisme uit te laten drogen en hoop dat er een generatie zal zijn die vol respect voor mensenlevens, vrede en rust zullen helpen bereiken.”

Read more:
Vragen over Fethullah Gulen
Veelgestelde vragen

Op dit moment zijn wij bezig uw vragen te inventariseren over Fethullah Gulen. Op deze pagina zullen zij beantwoord worden....

Close