De tragische aardbeving en de daaruit voortvloeiende tsunami in Japan – een land waarmee we altijd vriendschappelijke betrekkingen hebben onderhouden – heeft ons allen geschokt en ons hele land voelt sterk mee met het Japanse volk.

Ik heb er vertrouwen en geloof in dat het hardwerkende en onverschrokken Japanse volk deze tragedie te boven zal komen en dat hun wonden zullen helen in een korte periode zoals in het verleden al is gebeurd.

Wij betuigen ons medeleven en onze trouw aan het Japanse volk, dat altijd met hulp voor ons klaarstond in tijden van overstromingen en aardbevingen in ons land en we willen hen laten weten dat we ze bijstaan in deze moeilijke tijd.

Onze mensen zullen hun plicht vervullen en zich haasten om het Japanse volk te hulp te schieten, net zoals ze zich hebben gehaast om slachtoffers van andere vreselijke incidenten, die in het verleden in verschillende delen van de wereld zijn voorgevallen, te helpen.

Ik geloof dat onze weldadige mensen het Japanse volk zullen ondersteunen met zowel hun gebeden als met financiële hulp en dat ze, ongeacht de afstand, hun steun overbrengen aan het gebroken Japanse volk.

Ik bid voor kracht en geduld voor het Japanse volk en betuig mijn medeleven aan hen.

M. Fethullah Gülen

Read more:
De bijdrage van Fethullah Gülen aan de dialoog tussen religies, culturen en beschavingen

  Geschreven door Dr. Pim Valkenberg, Gürkan Çelik, Sophia Magazine Inleiding: historische context   In dit artikel analyseren wij de...

Close