Overleggen

Notice: Undefined index: dirname in /www/wp-content/themes/greenearth/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 135 Notice: Undefined index: extension in /www/wp-content/themes/greenearth/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 136

Geschreven door M. Fethullah Gülen

Overleggen is een eerste vereiste om tot een juiste beslissing te komen. Besluiten die worden genomen zonder de nodige reflectie of goed overleg leveren in de regel niets op. Individuen en zelfs genieën die slechts op zichzelf rekenen, en die zich niets van andere mensen en hun mening aantrekken, lopen een groter risico om fouten te maken vergeleken met zij die een mening geven en aanhoren.
Overleggen is de eerste voorwaarde voor het bereiken van goede resultaten. De mening van vrienden en mensen die het beste met je voor hebben serieus nemen is belangrijk om fouten te vermijden.
Wijze mensen weten wie zij moeten raadplegen en hoe zij de mening van anderen optimaal kunnen benutten. Het is een genot om met deze mensen samen te werken. De andere groep, echter, is dusdanig gevoelloos, roekeloos, en zelfingenomen met zijn kennis of competenties en legt zijn mening op aan anderen. Zulke mensen zijn een straf om mee samen te werken.

Over de auteur

Laat een reactie achter

*

Lees meer:
Deze 13 jaar oude brief na 9/11 blijkt nog steeds actueel..

Dertien jaar na het verstrijken van 11 september 2001 zijn de actoren, locatie en tijd wellicht anders, maar wat er...

Sluiten