Waarom bestaat de Hizmetbeweging uit dienstverlenende netwerken?

Notice: Undefined index: dirname in /www/wp-content/themes/greenearth/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 135 Notice: Undefined index: extension in /www/wp-content/themes/greenearth/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 136

Intieme, interpersoonlijke betrekkingen en emotionele relaties met degenen die het dichtstbij staan, maken het individuen in het alledaagse leven mogelijk om met behulp van netwerken hun wereld te doorgronden.

Interpersoonlijke interactie en affectieve banden zijn de fundamentele achtergrond voor deelname aan de beweging. Door de dienstverlenende netwerken zijn mensen beter in staat om te proberen in contact te komen met andere systemen, relaties, middelen, doelen en belangen. Zonder deze netwerken is het voor de meeste mensen niet mogelijk om hier zelf aansluiting bij te zoeken.

Verschillende onderzoekers hebben de zelfwerkzaamheid gemeten en geconcludeerd dat hoe actiever de deelnemers van de beweging zijn, hoe assertiever, zelfverzekerder, energieker en effectiever ze zijn in het gebruik van hun vermogens ten opzichte van degenen die minder betrokken zijn in het activisme.

De beweging stelt een uniforme identiteit ten toon, gebaseerd op de nuttige diensten voor iedereen, en is georganiseerd in netwerken omdat de verhoudingen in de Hizmetbeweging niet hiërarchisch, werktuiglijk of vooraf vastgelegd zijn. Op deze manier legt één groep of netwerk geen grotere last van beperkingen of verplichtingen op aan andere. De netwerken staan een relatie van autonomie en onderlinge afhankelijkheid toe.

Over de auteur

Laat een reactie achter

*

Lees meer:
Jeugd en ridderlijkheid

Geschreven door M. Fethullah Gülen Zij waren jongemannen die geloofden in hun Heer, en Wij gaven hen meer begeleiding. En Wij...

Sluiten