Intieme, interpersoonlijke betrekkingen en emotionele relaties met degenen die het dichtstbij staan, maken het individuen in het alledaagse leven mogelijk om met behulp van netwerken hun wereld te doorgronden.

Interpersoonlijke interactie en affectieve banden zijn de fundamentele achtergrond voor deelname aan de beweging. Door de dienstverlenende netwerken zijn mensen beter in staat om te proberen in contact te komen met andere systemen, relaties, middelen, doelen en belangen. Zonder deze netwerken is het voor de meeste mensen niet mogelijk om hier zelf aansluiting bij te zoeken.

Verschillende onderzoekers hebben de zelfwerkzaamheid gemeten en geconcludeerd dat hoe actiever de deelnemers van de beweging zijn, hoe assertiever, zelfverzekerder, energieker en effectiever ze zijn in het gebruik van hun vermogens ten opzichte van degenen die minder betrokken zijn in het activisme.

De beweging stelt een uniforme identiteit ten toon, gebaseerd op de nuttige diensten voor iedereen, en is georganiseerd in netwerken omdat de verhoudingen in de Hizmetbeweging niet hiërarchisch, werktuiglijk of vooraf vastgelegd zijn. Op deze manier legt één groep of netwerk geen grotere last van beperkingen of verplichtingen op aan andere. De netwerken staan een relatie van autonomie en onderlinge afhankelijkheid toe.

Read more:
Fethullah Gulen’s boodschap aan de conferentie “Geweld aan de kaak stellen in de naam van God: de zaak van de Islam”

De conferentie richtte zich op het begrijpen van één van de veel besproken problemen van onze tijd, aangaande de kwestie...

Close