Dr. David Skubik, docent Religiegeschiedenis aan de Duitse Marburg Philipps Universität, heeft verklaard dat voor wereldvrede monotheïstische interreligieuze dialoog nodig is.

Skubik heeft bewondering voor Fethullah Gülen in verband met zijn activiteiten voor interreligieuze dialoog en vriendschap. Volgens Skubik moeten moslims, christenen en joden samenwerken om de gemeenschappelijke problemen van de mensheid aan te pakken.

Volgens Skubik heeft de interreligieuze dialoog met de ontmoeting tussen de Paus en Gülen in 1998 een officieel karakter gekregen en zijn daarmee de onderlinge vooroordelen tussen de aanhangers van de monotheïstische religies met 90% afgenomen.

Skubik, die veel van de naar het Duits vertaalde werken van Fethullah Gülen heeft gelezen, zegt dat de westerse mens deze oosterse intellectuele theoloog van dichterbij moet leren kennen.

“Ik heb bewondering voor de liefde voor de mens van mijnheer Gülen. Al zijn werken zijn mens- en Godgeoriënteerd. Zijn hart is vol van ongelooflijk veel liefde voor de mens. Ik denk dat hij de theoloog met de krachtigste stem is, die de moslimwereld in de 21e eeuw heeft voortgebracht. Als we een vredelievende wereld willen, moeten we elkaar liefhebben ongeacht geloof en enige verwachtingen. Ik heb het eenzijdig en onvoorwaardelijk liefhebben en het waarderen van de mens van de werken van Gülen geleerd”.

Laatste aanpassing op vrijdag 27 februari 2009 07:11

Read more:
Fethullah Gülen doneert 10.000 dollar aan slachtoffers van tyfoon Haiyan

De Turkse islamgeleerde Fethullah Gülen heeft 10.000 dollar gedoneerd aan de stichting Kimse Yok Mu voor de slachtoffers van de...

Close