Kinderrechten

Voor het laatst bijgewerkt op woensdag 14 juni 2006 14:00 door Fethullah Gülen, maandag 17 september 2001 11:24

1. Een kind is van dezelfde betekenis voor het voortbestaan van de mensheid als een zaadje voor de verdere groei en vermenigvuldiging van een bos. Mensen die hun kinderen verwaarlozen raken geleidelijk aan in verval en degenen die hun kinderen aan andere culturen overlaten, riskeren het verlies van hun identiteit.

2. Kinderen zijn na elke 30 of 40 jaar het meest actieve en productieve deel van een samenleving. Degenen die hun kinderen negeren, zouden moeten beseffen dat ze een belangrijk element van hun eigen gemeenschapsleven veronachtzamen en vervolgens zouden ze moeten huiveren.

3. De gebreken die we zien in de hedendaagse generatie, de incompetentie van sommige bestuurders en andere maatschappelijke problemen, zijn het directe resultaat van de 30 jaar geleden heersende omstandigheden en van de heersende elite uit die tijd. Zo zijn ook degenen aan wie het onderwijzen van de hedendaagse jeugd is toevertrouwd, verantwoordelijk voor de gebreken en deugden die over 30 jaar zullen verschijnen.

4. Degenen die hun toekomst veilig willen stellen zouden net zoveel energie moeten insteken voor het opvoeden van hun kinderen als de energie die ze insteken aan overige kwesties. Terwijl de energie die wordt gewijd aan vele andere kwesties tevergeefs kan zijn, zal de energie die wordt besteed aan het opvoeden van een jonge generatie hen verheffen tot de rang van menselijkheid. Deze mensen zullen onuitputtelijke bronnen van verdiensten zijn.

5. De mensen in onze gemeenschap die nu miserabel en verloren zijn zoals drugsverslaafden, alcoholisten en andere losbandige mensen, waren ooit kind. We hebben gefaald hen naar behoren op te voeden. Ik vraag me af of we ons voldoende bewust zijn van het soort mensen dat we erop voorbereiden morgen in onze schoenen te staan.

6. Gemeenschappen die aandacht besteden aan de familie als instituut en aan de educatie van hun jongeren zullen, in tegenstelling tot degenen die verder gevorderd zijn in wetenschapp en technologie, de boventoon voeren in de toekomst. Gemeenschappen die de familie als instituut en de educatie van jongeren negeren, zullen worden geplet door de meedogenloze tand des tijds. [Criteria or Lights of the Way, deel 1, 9e editie, Izmir, 1996, p.]

Read more:
Enkele beschuldigingen jegens de Gulenbeweging en antwoorden hierop

Reactie van de Stichting van Journalisten en Schrijvers op de beschuldigingen gericht tegen de Hizmetbeweging. Er is recent weer een...

Close