Geschreven door M. Fethullah Gülen

Perfecte Zielen

Zij die anderen kennis wensen bij te brengen, anderen gelukkig willen maken en de helpende hand uitreiken, hebben een ontwikkelde en verlichtte ziel waardoor ze met beschermengelen vergeleken kunnen worden. Ze worstelen met rampen die de maatschappij  overkomen, trotseren de “stormen”, haasten zich om de “brand” te blussen en passen altijd op voor mogelijke schokken.
Individuen die oprecht besluiten om de steunpilaren van hun land te zijn, staan zichzelf nooit en te nimmer toe om zelfs de kleinste zorgen over het hoofd te zien, soms zelfs ten koste van hun eigen problemen.
Het meest verheven land denkt aan openbare werken met betrekking tot eenheid en stelt de mening van mensen centraal. Uiteraard moeten deze mensen dezelfde training krijgen in onder andere religie, taal en historisch bewustzijn.
Wanneer de mensen van een land bedrog en misleiding als slimme eigenschappen beschouwen, dan heeft dat land reeds een ongeneeslijk stadium van kanker bereikt. Niet alles wat over het algemeen als een verbetering wordt gezien in het lichaam van een patiënt is ook een verbetering in alle gevallen. Dit zou betekenen dat zwellingen bij een tbc-patiënt een teken zijn dat het lichaam aankomt en aan het genezen is.
Criteria or Lights of the Way, Izmir 1998, Vol. 2, (12de editie), p. 33-35, 111

Read more:
‘Gülen is een mens van tolerantie en de beweging staat boven partijen’

Geschreven door Rainer Hermann, Zaman Europa Dat een charismatische predikant als Rick Warren de presidentskandidaten uitnodigt voor zijn gemeente van...

Close