Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die is getroffen door de orkaan Katrina, de grootste orkaanramp voor de Verenigde Staten in een eeuw, waarvan de omvang met elke dag die verstrijkt duidelijker wordt.

Ik verwacht dat moslims van over de hele wereld hun vrienden in Amerika bij zullen staan door hulp te bieden, door te helpen de materiële en immateriële wonden te laten helen en door in de meest urgente behoeften te voorzien van allen die slachtoffer zijn geworden van de horror van Katrina.
We kunnen niets minder verwachten van moslims wier gevoel voor moraliteit wordt geïnspireerd en geleid door het voorbeeld van de Profeet Mohammed die zelfs degenen wilde helpen die hem hadden vervolgd tijdens de grote hongersnood die Mekka trof in 629 na Chr. (gedurende zijn zevende jaar van verbanning uit Mekka).
Mijn innige medeleven gaat uit naar allen die genereus meewerken om hun buren en vreemden gelijkelijk bij te staan, ongeacht hun religie, taal, ras of geslacht en die alles geven om de trieste herinneringen aan deze vreselijke ramp uit te kunnen vagen. Ik bid dat hun dienstverlening en opoffering gelijk zal blijken te zijn aan deze verschrikkelijke tragedie en zal helpen om uit hopeloosheid hoop te laten ontstaan. Het herinnert ons allen aan onze gemeenschappelijkheid in het mens zijn.

M. Fethullah Gülen

Read more:
Doe het goede en laat het zich verspreiden

Door Rainer Hermann Er is geen verkeersbord dat aangeeft waar de afslag is voor de onverharde weg naar Saylorsburg. Het...

Close