Een hartenkreet voor de slachtoffers de orkaan Katrina

Notice: Undefined index: dirname in /www/wp-content/themes/greenearth/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 135 Notice: Undefined index: extension in /www/wp-content/themes/greenearth/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 136

Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die is getroffen door de orkaan Katrina, de grootste orkaanramp voor de Verenigde Staten in een eeuw, waarvan de omvang met elke dag die verstrijkt duidelijker wordt.

Ik verwacht dat moslims van over de hele wereld hun vrienden in Amerika bij zullen staan door hulp te bieden, door te helpen de materiële en immateriële wonden te laten helen en door in de meest urgente behoeften te voorzien van allen die slachtoffer zijn geworden van de horror van Katrina.
We kunnen niets minder verwachten van moslims wier gevoel voor moraliteit wordt geïnspireerd en geleid door het voorbeeld van de Profeet Mohammed die zelfs degenen wilde helpen die hem hadden vervolgd tijdens de grote hongersnood die Mekka trof in 629 na Chr. (gedurende zijn zevende jaar van verbanning uit Mekka).
Mijn innige medeleven gaat uit naar allen die genereus meewerken om hun buren en vreemden gelijkelijk bij te staan, ongeacht hun religie, taal, ras of geslacht en die alles geven om de trieste herinneringen aan deze vreselijke ramp uit te kunnen vagen. Ik bid dat hun dienstverlening en opoffering gelijk zal blijken te zijn aan deze verschrikkelijke tragedie en zal helpen om uit hopeloosheid hoop te laten ontstaan. Het herinnert ons allen aan onze gemeenschappelijkheid in het mens zijn.

M. Fethullah Gülen

Over de auteur

Laat een reactie achter

*

Lees meer:
Reactie op EenVandaag over de Gülenbeweging (uitzending 30 januari 2014)

  De Gülenbeweging in Nederland neemt afstand van een uitzending van het programma EenVandaag. In de uitzending van 30 januari...

Sluiten